• januari

  8

  2023
 • 64
 • 0
5 viktiga punkter när du själv målar om huset

5 viktiga punkter när du själv målar om huset

För bästa resultat vid målning av hemmet behöver du använda högkvalitativa färger och verktyg. Man måste också jobba hårt, för varje gång man gör ett litet misstag eller tar genvägar kommer du att ångra dig i framtiden. Att måla om hus är inte så lätt som många tror. Många väljer att utföra arbetet själv. Om du inte vill tänka på det praktiska eller utföra arbetet själv så slipper man det ansvaret genom att ansälla en professionell målare. Innan du målar dina väggar, överväg följande fem saker:

 1. Välj alltid bra material. Att välja en väggfärg av god kvalitet ger dig bästa möjliga resultat då färgen enklare appliceras i jämnare lager. Att köpa billig färg kan tyckas vara en klok idé för tillfället, men du kommer att behöva måla flera lager färg än med en dyrare färg. Att köpa bättre färg är bättre långsiktigt. Kvaliteten på penslar och rullar är också viktig.
 2. Jämför färger för att hitta den perfekta nyansen. Det är bara du som kan bestämma vilken färg som passar ditt hem bäst. Om du är förvirrad när det gäller att välja en färg, kan du jämföra färger genom att ta färgprover med dig. Ljusa färger gör ett rum större, mörka färger gör det mindre. Upplever du att färgen ser gul ut så blir den ännu gulare när du målar den på väggen. Det är en bra idé att tänka igenom detta innan du väljer färg.
 3. Förberedelse inför målning. Om du anställer en målare kommer målaren att göra nödvändiga förberedelser kring målningen. För att dra ned arbetstimmarna kan du flytta saker i rummet.
 4. Resultatet ligger i förberedelserna. Kvaliteten på grundarbetet ligger till grund för kvaliteten på måleriarbetet. Om du målar om ditt eget hem, inspektera noggrant väggarna för att se till att det inte finns några hål, sprickor eller andra avvikelser. Spackling och slipning är två delar av förarbeten inför målning. För bästa resultat måste underlaget vara helt jämn. Det här steget är ofta det mest tidskrävande och samtidigt det tråkigaste.
 5. Måla väggar med rätt teknik och verktyg. Att ha rätt teknik och rätt verktyg på rätt plats sammanfattar utmaningarna för målning av ett hus. Använd maskeringstejp när du maskerar dörrar och fönsteröppningar. Målning av mindre och trängre ytor görs förslagsvis med en mindre borste eller en liten roller medan större ytor kan målas med bredare rollers. Hörn och ytor intill fönsterkarmar bör målas med mindre penslar.

En lämplig rulle behövs för att få en slät yta. Målare vet mycket väl vilka rullar som är lämpliga och när de ska använda vilken teknik. Råkar du få färgstänk på fönstren kan det skrapas bort med ett rakblad. Vänta tills färgen har torkat och skrapa efter det! Efter att målningen är klar fortsätter efterbearbetningen i form av rengöring av pensel och material. Om du behöver måla om väggarna i ditt hem kan du få skatteavdrag. Skatteavdraget för själva målningsjobbet gör att det ofta är överkomligt att anlita en målare. Att anlita en målare är också en möjlighet att bolla och utbyta idéer. Behöver du hjälp med att måla eller behöver råd kring val av färger och material, kontakta oss gärna.

FÅ EN KOSTNADSFRI OFFERT

Begär en offert från oss så återkommer vi med ett kostnadsförslag snarast!

BEGÄR EN OFFERT
Om oss

Bostadslyckan AB tillför stort värde till dina målarprojekt med vår utmärkta kunskap och gedigna erfarenhet. Lita på oss för alla dina måleriprojekt. Vi är här för att uppfylla dina krav med professionell standard.

Senaste inläggen
Mest sedda
© 2023 Sidan är en del av Renovex.se