• november

    17

    2022
  • 73
  • 0
Att tänka på innan man målar husfasaden

Att tänka på innan man målar husfasaden

Framsidan av ditt hem utsätts för mycket slitage under åren. Både väder och vind påverkar kraftigt och tillslut börjar fasaden blekna och tappa skyddet. Genom att måla om fasaden bättrar du inte bara på utseendet utan även skyddet. Den här artikeln kommer att berätta hur du bäst förbereder dig för en sådan reparation. Med så många grannar i ditt område som startar ett renoveringsprojekt, kan frestelsen komma, men det är viktigt att vara noggrann och inte förhasta sig igenom föreberdelserna och bara kasta sig in i det. Det slutar ofta i att man spenderar mer tid och pengar när man inte planerar. Här följer några tips på hur du ger ditt projekt en bra start. Om du kommer att arbeta högt upp kan du avsätta en eller två dagar utanför schemat för byggnadsställningar (kom ihåg säkerheten). Detta är inte bara tidskrävande, utan också mer slitsamt än ett litet projekt inomhus. Bestäm i förväg vilka färger och typer av färger som ska användas till fasaden. Läs också noga på hur du gör själva arbetet så att det kan göras rätt i förhållande till färgvalet. Annars håller inte färggarantin. Kolla priserna i olika butiker för att se vad den ungefärliga kostnaden är och om den passar din budget. Kom också ihåg att du behöver rätt verktyg för att utföra ditt projekt på bästa möjliga sätt. Om arbetet är stort och det är din första gång eller om det var länge sedan det senaste arbetet, överväg att anlita en målare om möjligt. Vi kommer gärna och inspekterar din fasad gratis för att ge en rättvis bild över vad som behöver göras. Vi har ställningar och alla nödvändiga verktyg. När det kommer till målning av ytterväggar är det ofta rekommenderat att anlita hjälp eftersom det är ett omfattande arbete. Det förberedande arbetet är mycket viktigt. Förarbeten omfattar rengöring, slipning och grundning. Smeta inte ut fasaden smuts och måla över det med färg, det kommer få färgen att flagna. Detta påverkar i hög grad kvaliteten på målningenarbetet.

Slutsatsen

Att måla om utsidan av ett hus kräver mycket jobb, att arbeta på höjden kan vara farligt, men resultatet för huset är värt det. Det är av största vikt att planera så långt som möjligt för ett tillfredsställande resultat.

FÅ EN KOSTNADSFRI OFFERT

Begär en offert från oss så återkommer vi med ett kostnadsförslag snarast!

BEGÄR EN OFFERT
Om oss

Bostadslyckan AB tillför stort värde till dina målarprojekt med vår utmärkta kunskap och gedigna erfarenhet. Lita på oss för alla dina måleriprojekt. Vi är här för att uppfylla dina krav med professionell standard.

Senaste inläggen
Mest sedda
© 2023 Sidan är en del av Renovex.se