• juni

    7

    2022
  • 69
  • 0
Flera olika typer av tapeter

Flera olika typer av tapeter

Att välja tapeter innebär för de flesta att man väljer en snygg färg eller ett mönster som blir snyggt på väggen och smälter in med resten av inredningen. Men typen av tapeter är också väldigt viktig. Olika typer av tapeter har olika struktur som påverkar deras utseende och hållbarhet.

Papperstapeter

Papperstapeter har varit den vanligaste typen av tapeter väldigt länge. Antalet modeller att välja mellan är nästan obegränsat. Vid köp av papperstapeter bör du vara noggrand och kontrollera kvaliteten. För tunna papperstapeter är mycket ömtåliga och går lätt sönder när de klistras på väggen. Ett bra mått är att tapeten ska ha en pappersvikt på 150 gram eller mer då de vanligtvis är tillräckligt starka. Papperstapen installeras med en lätt överlappning. Applicera lim på tapeten och låt svälla några minuter innan du klistrar. Har du precision och detaljkänsla gör det tapetseringsprocessen enklare.

Non-woven

Non-wovens hänvisas ibland till med andra produktnamn som Easy-up som anger lätthet eller enkelhet. Non-woventapeter är mycket starkare än papperstapeter då de är gjorda av cellulosa. Den är även lätt att installera eftersom det inte finns något behov av att den måste svälla efter limning. Istället limmas väggarna, och sedan klistras tapetremsorna så att de inte överlappar varandra. Den här typen av tapeter är det populäraste valet bland svenskar när det kommer till att tapetsera själva..

Vinyltapeter

Vinyl är en typ av plast, vinyltapet är väldigt lätt att rengöra och har en ren yta. Den är dessutom väldigt tålig. Vinyltapetens baksida är baserad på non-wowen eller papper, installationen är beroende på baksidans material.

Textiltapeter

Tygtapeter är ofta dyrare och mer exklusiva, de skapar en mycket elegant och mysig atmosfär i rummet. Textila tapeter är dock känsliga för vatten, så häng dem inte på en plats som kan bli blöt. Precis som vinyltapeter skiljer sig upphängningen beroende på om underlaget är papper eller non-woven.

Fototapeter

Fototapeter blir mer och mer populära, och det finns många leverantörer i Sverige. Det finns ofta ett enormt urval av motiv i de flesta tänkbara genrer, inklusive kända målningar och beställda reproduktioner, naturfotografrier, rymden och andra kreativa ämnen. Du kan även beställa tapeter med ett eget motiv genom att skicka ett foto (de måste vara av högsta möjliga upplösning för att ge ett så bra resultat som möjligt).

FÅ EN KOSTNADSFRI OFFERT

Begär en offert från oss så återkommer vi med ett kostnadsförslag snarast!

BEGÄR EN OFFERT
Om oss

Bostadslyckan AB tillför stort värde till dina målarprojekt med vår utmärkta kunskap och gedigna erfarenhet. Lita på oss för alla dina måleriprojekt. Vi är här för att uppfylla dina krav med professionell standard.

Senaste inläggen
Mest sedda
© 2023 Sidan är en del av Renovex.se