• december

    23

    2022
  • 137
  • 0
Hur du målar en pallkrage

Hur du målar en pallkrage

Pallkragar är ett bra och smidigt sätt att börja odla grönsaker eller blommor. De finns i kompletta byggsatser som är lätta att bygga ihop. Detta gör det möjligt för villaägare att skapa en oas i sin trådgård där du kan se frodig vegetation från tidig vår till sen höst. Utöver det så spara man mycket pengar genom att odla olika grönsaker. Allt från pumpor och potatis till basilika, rotfrukter, bär och sallad. Allt är möjligt när det kommer till egenodling,

Palettfärgningsmetod

Det finns mycket att säga om pallkragarna, men de är sällan särskilt vackra. Detta är dock en enkel lösning om du vill måla själv. Detta görs i följande steg.

Slipa

Placera färgerna på bänken och slipa ytan. Detta är nödvändigt för att säkerställa färgvidhäftning. Ta sedan en fuktig trasa och torka av polerpulvret med.

Primer

Applicera basfärg och låt torka.

Måla

Du applicerar den färg du önskar, låter den torka och applicerar sedan ytterligare ett lager. Måla utanför, inte inuti. Det finns två skäl till detta. För det första vill man inte tillsätta onödiga kemikalier till växterna. Speciellt när man odlar grönsaker. Färgerna inuti pallkragarna kommer inte att kunna synas från utsidan.

Mörka färger är ofta att föredra. Står man på ett svart tak en varm sommardag så är det ingen hemlighet att ytan blir väldigt varm. Mörka färger drar definitivt till sig mer värme än ljusare nyanser. Bär gärna först en svart T-shirt och sedan en vit och jämför. Här är ett annat exempel: Värmeabsorberande färger är ofta en fördel när det kommer till pallkragar. Den erbjuder den bästa växtligheten och att måla i en mörkare färg kan hjälpa till med det – det finns även många mörka färger som inte är svart, det passar med många svenska hem. Hitta din favoritfärg. Vill du ha en lyxigare krage i sommar, börja med mörka färger. Det är viktigt att korrekt ordna färgerna på paletten. Här är några tips på hur du enkelt odlar blommor på pallar. En av huvudfrågorna är platsen. Som ni vet behöver växter solen för att växa. Att välja en solig plats hjälper till att starta växtsäsongen tidigare. Många väljer också att samla färger från flera paletter för att skapa ett landskap. Det är en mycket bra idé att göra en liten grusväg och därigenom förbättra både funktionalitet och estetik.

FÅ EN KOSTNADSFRI OFFERT

Begär en offert från oss så återkommer vi med ett kostnadsförslag snarast!

BEGÄR EN OFFERT
Om oss

Bostadslyckan AB tillför stort värde till dina målarprojekt med vår utmärkta kunskap och gedigna erfarenhet. Lita på oss för alla dina måleriprojekt. Vi är här för att uppfylla dina krav med professionell standard.

Senaste inläggen
Mest sedda
© 2023 Sidan är en del av Renovex.se