• februari

  2

  2022
 • 96
 • 0
Så målar du elementen

Så målar du elementen

Det är helt sant att element och rör slits ut med tiden. Färgen lossnar, rost uppstår, smuts fastnar på elementet som en hinna. Detta är det perfekta tillfället att måla om de berörda elementen. Många anser att detta är ett av de svårare målarjobben, men i själva verket kan några enkla tips göra jobbet både enklare och roligare. Nyckeln till framgångsrik element målning är förberedelser. Det tar tid och tålamod att arbeta noggrant. Detta är inget projekt som går stressa eftersom misstag är oundvikliga. Som med alla målningar är grunden viktig. Gamla element kan vara täckta av rost och det måste tas bort innan du börjar måla. Det kan vara lite knepigt, men som sagt, det är nödvändigt.

Att tänka på när du målar element

Hur målar man element, steg för steg. VI kommer att visa dig hur man målar element.

Följ dessa steg:

 • Målartvätt. Elementen blir ofta mycket smutsiga och drar till sig damm, smuts, fett etc. till följd av uppvärmning. Detta bör tas bort och det enklaste sättet är att använda ett målartvätt. Använd en svamp och sedan varmt vatten för att ta bort all tvättning och låt torka. Annars fastnar inte färgen.
 • Skrapa. Om den gamla färgen inte lossnat av sig själv så kan du med fördel använda en färgskrapa för att ta bort lös färg.
 • Rostangrepp. Som nämnts ovan bör rost tas bort. Grova rostavlagringar kan slipas ned med stålborste. Mindre kan skrapas bort med sandpapper för metall. Arbeta metodiskt för att se till att all rost är borta. Slipa tills det ser bra ut.
 • Städa upp allt slipdamm.
 • Måla. Starta med området på elementet som har slipats med en rostskyddsgrund. Elementpensel kan användas för att enklare komma åt olika delar av ett elementet som annars är svårt. Börja vid flänsens innersta kant och arbeta dig fram. Frontytan är lättare att arbeta med om du använder en vanlig liten lackpensel.
 • Måla bakom. Var också noga med att måla bakom elementen. Denna yta ses vanligtvis som ofta som lågt prioriterat och ignoreras. Med elementroller är den lätt att komma åt.
 • Måla gärna en till omgång om du tycker att den inte sluter ordentligt. Njut sedan vad du åstadkommit. Dina slitna element är så gott som nya.

FÅ EN KOSTNADSFRI OFFERT

Begär en offert från oss så återkommer vi med ett kostnadsförslag snarast!

BEGÄR EN OFFERT
Om oss

Bostadslyckan AB tillför stort värde till dina målarprojekt med vår utmärkta kunskap och gedigna erfarenhet. Lita på oss för alla dina måleriprojekt. Vi är här för att uppfylla dina krav med professionell standard.

Senaste inläggen
Mest sedda
© 2023 Sidan är en del av Renovex.se