• september

    21

    2022
  • 42
  • 0
Välj den ultimata färgen för just ditt hem

Välj den ultimata färgen för just ditt hem

Att ha fina färger i ditt hem kan få dig att känna dig mysigare, mer tillfreds och lyckligare, men vilken som är rätt färg för ditt hem beror på ditt hems förutsättningar och är inte samma för alla. Fasaden på ett hus för de flesta väldigt viktigt och en vacker fasad bygger på en tilltalande fasadfärg. Många olika saker påverkar vad som är den perfekta färge att måla ditt hem med. Du kan läsa om några aspekter nedan. Att måla fasaden är inte bara estetiskt, utan även funktionellt. Att måla fasaden gör huset mer motståndskraftigt mot dåligt väder. Viktigt att tänka över är att olika typer och märken på färg ger olika skydd och hållbarhet, så det är viktigt att välja färg som du kan lita på. Att investera i högkvalitativa produkter lönar sig ofta i längden. Detta gäller särskilt när man köper färg. Riktigt bra färg kan skydda ditt hem från mögel och fukt.

Ändra färgvalet beroende på vad du målar

En viss typ av färg är inte bäst på alla sorters fasader. Det är därför viktigt att bestämma färgen efter materialet. Vid till exempel ommålning av en putsad fasad finns det en speciell färg för detta, precis som en träfasad har sin egen färg. Specialfärger för fönster och övriga trädetaljer finns också.

Måla huset i den färg du vill ha

När du väljer färg till din nya fasad är det såklart viktigt att du gillar den. Färgprov och faktiskt färg kan skilja sig, så jämför dem noggrant. Tänk på att målning över stora ytor tenderar att göra färgen mörkare. Bara för att en färg ser matt ut i en butik betyder det inte att den kommer att se matt ut när den appliceras på en vägg. Exteriörfärger kan testas för att hitta rätt. Täck en mindre yta i färgen och fundera på hur färgen kommer att se utpå resten av ytan.

Nedan följer några tips för att föreställa sig olika färger.

  • Måla huset vitt. Vill du ha ett hus som är benvitt ska du satsa på vitt med svarta accenter. Vitt, även med en lätt gul nyans, uppfattas som gulvit eller krämvit.
  • Måla huset grått. En annan färgnyans kan i hög grad förändra intrycket av grått. Om du önskar måla med en neutral grå, välj en gulaktig grå. Annars tenderar grått att dra sig mot blått.
  • Måla huset rött. Rött är ett bra exempel på hur färg kan bli taktil så fort den målas på en fasad. Så om du väljer att måla ditt hem rött, tänk på att färgen blir mer levande på större ytor än provet.
  • Måla huset gult. Varmgul har vanligtvis en rödaktig nyans. Önskar du måla ditt hem klassiskt gult så bör tänka på detta.

Få inspiration från din omgivning innan du väljer färg.
Inspiration från din omgivning är en bra startpunkt för att välja rätt färger för ditt hem. Kika på miljön, naturen och andra hus i din omgivning. Vilken färg passar till allt detta?

FÅ EN KOSTNADSFRI OFFERT

Begär en offert från oss så återkommer vi med ett kostnadsförslag snarast!

BEGÄR EN OFFERT
Om oss

Bostadslyckan AB tillför stort värde till dina målarprojekt med vår utmärkta kunskap och gedigna erfarenhet. Lita på oss för alla dina måleriprojekt. Vi är här för att uppfylla dina krav med professionell standard.

Senaste inläggen
Mest sedda
© 2023 Sidan är en del av Renovex.se