• juni

    6

    2022
  • 73
  • 0
Var kreativ med din målning

Var kreativ med din målning

Vid målning av väggar bör inte alltid vanliga penslar användas. Varför inte vara lite kreativ och skapa en imponerande effekt i din målning. Detta ger förvånansvärt bra resultat. De flesta färgeffekter fungerar bäst på stora ytor, men vissa fungerar bäst på små ytor som möbler och träslöjd. De flesta färgeffekter kan skapas genom att applicera en glasyr på basbeläggningen som är ljusare än glasyren. Utnyttja tiden då glasyren fortfarande är våt till att skapa ytterliga mönster och effekter. Detta kan göras med billiga verktyg och material.

Råd och förberedelser

Oljefärger och lösningsmedelsfärger avger skadliga gaser. Därför måste rummet vara väl ventilerat under applicering och torkning av färgen. Innan du målar dina väggar och möbler är det en bra idé att öva på dina målartekniker och experimentera med färgerna på tavlan. Bestäm i förväg storleken på området du tänker måla i en omgång. Se till att brytpunkten är naturlig. Till exempel ett Hörn av vägg eller golvet. Det är även väldigt viktigt att rengöra och jämna till ytan innan målning. Avlägsna allt löst ytmaterial. Tvätta bort skräp, smuts och fett. Rengör sedan ytan med sandpapper. Detta säkerställer att färgen fastnar och ger bra resultat. Vi applicerar även tätningsmedel och grundfärg efter behov. Var noggran med att täcka över de ytor som du inte vill riskera att få färgstänk på, t.ex. fönster och möbler. För att skapa någon färgeffekt, applicera först ett jämn lager baslack på ytan. De är inte lämpligt att välja matt färg då den är för porös. Baslacken måste vara helt torr innan du fortsätter. Välj bland en mängd olika färdigblandade glasyrer och bra vattenbaserade färger, eller blanda din egen färgade glasyr. Du kan börja med ett grundrecept: 1 del emulsion till 3 delar vatten. Detta recept är väldigt enkelt, men torkar nästan direkt, så du har inte mycket tid att arbeta med den.

Så här väljer jag effektfärger

Färgtillverkare fortsätter att skapa fantastiska nya produkter som kommer att sätta färg till ditt hem och öppna upp många möjligheter för att förvandla dina möbler.

Metallisk färg

Metalliska färger är lämpliga för ornament, element och detaljer. Det finns även metallfärger speciellt framtagna för vägar och trä. Penslar och rullar lämnar lätt märken, så var försiktig när du målar stora ytor med metallic färg. Arbeta snabbt genom att dra ett litet streck i väggkanten och måla sedan i med korta vertikala drag.

Glasyr och Färg med pärlfinish

Denna underbara färg passar vackert ihop med träspån och stenciler när den målas på med schabloner. Precis som metallicfärg, är det vanligt att penselränder är synliga.
Så se till att alla dina slag är i samma riktning. Var uppmärksam på den genomskinliga pärlglasyren. När den används som topplack ger den en mjuk och glansig färg. Den kan också användas med stenciler för att ge speciella mönster.

Griffeltavel-effekt

Den svarta väggdelen med svarta-tavlan färg ger en bekväm yta för kritning och målning. Dessutom kan ytan enkelt torkas av med en trasa. Griffeltavlan fungerar bra i köket såväl som på kontoret och kan användas för inköpslistor och meddelanden.

Glitterglasyr

För bästa resultat, använd schabloner eller frimärken för att applicera glitterglasyr eller färg på de markerade formerna. Rikta skrapan mot dig, arbeta långsamt i ett område åt gången.

Skapa effekter med schabloner

Med schabloner kan du rita i flera steg och arbeta snabbt på små ytor. Använd hellre mindre mängder färg än för mycket och var noga med att inte flytta schablonen, och när färgen är torr, ta försiktigt bort stencilen och torka bort överflödig färg innan du går vidare till nästa de.

Skapa ränder

Ränder är ett bra sätt att moderniser ditt hems utseende. Skapa ett plan över bredden och färgkombinationen av ränderna innan du börjar måla. Rutat papper är bra när man arbetar med skalor. När du målar, börja med att måla väggarna med grundfärgen. När färgen är helt torr, använd en tumstock och mät ut de olika områdena som ska målas i sektioner. Rita sedan linjer på väggen med en penna och en linjal. Ett tips är att använda ett vattenpass för att garantera att alla streck är raka Placera maskeringstejpen runt remsan och tryck den ordentligt mot väggen. Måla sedan ränderna med sekundärfärger. När den sekundära färgen är helt torr tar du försiktigt bort maskeringstejpen.

FÅ EN KOSTNADSFRI OFFERT

Begär en offert från oss så återkommer vi med ett kostnadsförslag snarast!

BEGÄR EN OFFERT
Om oss

Bostadslyckan AB tillför stort värde till dina målarprojekt med vår utmärkta kunskap och gedigna erfarenhet. Lita på oss för alla dina måleriprojekt. Vi är här för att uppfylla dina krav med professionell standard.

Senaste inläggen
Mest sedda
© 2023 Sidan är en del av Renovex.se